De spelregels

Hoe speel je Doen, Durven of de Waarheid? 🤔

Durven of de Waarheid (of: Truth or Dare) is hét klassieke partyspel voor een feest of logeerpartij om je vrienden beter te leren kennen. Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol met gênante vragen en leuke opdrachten!

Het spel moet met minstens twee spelers gespeeld worden. Hoe groter de groep, hoe leuker! Bepaal als groep wie er mag beginnen. De speler die mag beginnen, moet kiezen tussen: “Doen, Durven of de Waarheid?”. Vervolgens krijgt deze speler een vraag of een opdracht die de rest van de groep of de voorgaande speler mag verzinnen.

Nadat de vraag of opdracht is uitgevoerd, stelt de huidige speler de vraag “Doen, Durven of de Waarheid?” aan de volgende speler. De groep mag zelf de volgorde van de spelers bepalen: ga je iedereen in de kring om de beurt af, of mag de huidige speler de volgende speler kiezen?

Heb je even wat inspiratie nodig? Je vindt de leukste Truth or Dare vragen online via deze website. We hebben honderden leuke vragen en opdrachten voor je verzamelt!

Waarheid

Kiest een speler voor “Waarheid” dan moet hij of zij een gênante of persoonlijke vraag eerlijk beantwoorden. Deze vraag mag verzonnen worden door de vorige speler of de hele groep. Hieronder vind je voorbeelden van Engelse vragen. Leuke Nederlandse vragen vind je natuurlijk ook in onze gratis Truth or Dare app voor je mobiel.

Which body part of yours are you most proud of?
Say 1 truth and 1 dare you wouldn't do
Spill the last secret someone told you...
What celebrity would you go gay for?
Have you ever been hypnotized?
What is the craziest thing you've done while drunk?
Hot or not: Belly button piercings?

Doen of Durven

Kiest een speler voor “Doen” of “Durven” dan moet hij of zij een opdracht uitvoeren. De opdracht mag verzonnen worden door de vorige speler of de rest van de groep. Bij “Doen” moet de speler de opdracht verplicht uitvoeren, maar bij “Durven” niet. Meestal wordt er minder vaak voor “Durven” gekozen als het spel al even bezig is, omdat je dan als lafaard gezien kan worden. Hieronder staan voorbeelden van Engelse opdrachten. Grappige Nederlandse opdrachten vind je natuurlijk ook in onze eigen Durven of de Waarheid app voor je mobiel.

You're lucky! You've earned a one-minute massage from the person you tag!
Burp your own name
Write your best friends name backwards
Kiss the person closest to you
Smell everyones feet and rank their smelliness!
French kiss a person's bellybutton
Do 50 jumping jacks

Eigen spelregels

Bij ieder spel kun je eigen regels maken om te bepalen tot welke grenzen jullie willen spelen. Schrijf deze regels op. Als algemene regel geldt: als je je niet comfortabel voelt bij een vraag of opdracht, vraag dan gewoon om een nieuwe. Niks om je voor te schamen!

Bepaal voordat het spel start welke type vragen en opdrachten verboden zijn. Bijvoorbeeld of alcohol, drugs, en seks-gerelateerde vragen en opdrachten zijn toegestaan. Zo bepaal je of het drinken van een shotje, of het uitdoen van een kledingstuk, wel of niet is toegestaan. Ook is het praktisch om af te spreken waar de opdrachten uitgevoerd moeten worden.

Je vindt meer dan 1.000+ gênante vragen en leuke opdrachten in onze gratis app voor iOS en Android. Probeer het eens! ❤️

 

Reacties

Download de officiële app

Download de gratis Durven of de Waarheid app voor iOS en Android. Ontdek 1.000+ vragen en opdrachten!